Speciaal voor bibliotheken levert Dreamweb een thema-expositie Aboriginal AustraliŽ. Deze mini-expo past geeft een goed overzicht van belangrijkste cultuur elementen van de Aboriginals. Ze bestaat deels uit de inhoud van de Droomkoffer, aangevuld met indrukwekkende A0 foto's van Australie en de Aborigines.

 

De thema expositie wordt voor een breed publiek opgezet, dus voor jong en oud ! In de expo zit o.a een oliebrander met Eucalyptus-geur, stof met Aboriginal design, Boomerangs, clapsticks, bullroarer, een verkeersbord, een promotie DVD over AustraliŽ en een houten didgeridoo. De bibliotheek kan hier een eigen selectie boeken en muziek bij presenteren. 

De expo kan versterkt en begeleidt worden met lezingen over Aboriginal kunst en religie, en workshops als didgeridoo maken, beschilderen en bespelen, dieren imitaties dans workshops en storytelling. De Aboriginal cultuur heeft een orale traditie van kennis overdracht en het storytelling is een belangrijk cultuur element. De storytelling past natuurlijk ook zeer goed in een locatie als een bibliotheek.

 

 

WORKSHOPS IN BIBLIOTHEEK DE GROENE VENEN

 

DREAMWEB gaf in februari 2008 16 speciale workshops over de Aboriginal Cultuur op 6 verschillende vestigingen van Bibliotheek 'De Groene Venen " in de regio Alphen a/d Rijn. In dit programma van een uur leerden de kinderen ( allen groep 6 van basisscholen in de omgeving) op een interactieve wijze over de Aboriginal Cultuur.

 

TV - WEST maakte hier een nieuws item van. Klik hier voor deze video

Klik hier voor foto's die de bibliotheek zelf maakte

 

HIeronder enkele foto's van deze workshops

 

 

 

en van de expositie

 

 

 

 

 

Stichting Dreamweb

Dreamweb heeft ervaring met het organiseren van grote en kleine tentoonstellingen over Aboriginal Kunst, o.a in de Oude Kerk te Amsterdam ( zie www.dreamweb.nl/desertvibes ) of in Galleries. Ook geeft Dreamweb regelmatig lezingen over de Aboriginal cultuur voor alle doelgroepen. 

 

 

Dreamweb educatief

Dreamweb ontwikkelde voor het VMBO het interculturele programma ĎYappa en de levenscirkel Ē over de Aboriginal cultuur, en voor het PO recentelijk de Aboriginal Droomkoffer©, een leskist voor thematisch onderwijs met lesbrieven, een CD-rom en workshops. In Leiden zal vanaf 7 oktober een grote AustraliŽ & Aboriginal tentoonstelling van start gaan in het Rijksmuseum voor Volkenkunde. Dreamweb werkt samen met dit museum met betrekking tot het educatieve programma. De Dreamweb Aboriginal Droomkoffer© zal op de basis scholen in en rond Leiden aangeboden worden als voorbereiding van het tentoonstellingsbezoek. Ook biedt Dreamweb lesbrieven aan over verschillende onderwerpen uit de Aboriginal cultuur.

  

 

 

 

 

Voorbeelden van Schilderijen die getoond kunnen worden

artiest : Jeremy Devitt

 

 

Specificaties Aboriginal Expositie voor bibliotheken:

Doelgroep : vanaf  4 Ė 110

Inhoud: fotoís, een oliebrander met Eucalyptus-geur, stof met Aboriginal design, akubra original hoed, Aboriginal pop,  2 Boomerangs, 2 clapsticks, 2 knuffeldieren, 1 verkeersbord, 1 bullroarer, promotie DVD over AustraliŽ: duur 4 minuten, 2 posters, de Aboriginal vlag, 1 houten didgeridoo,

Kosten: 200 euro excl. Btw en excl. Schilderijen

Expositie inclusief minimaal 5 schilderijen met Aboriginal kunst is mogelijk in afstemming met de bibliotheek. De kunstwerken moeten verzekerd worden.

Lezing : kosten voor een lezing  met diaís over Aboriginal kunst, religie of andere aanverwante onderwerpen is 150 euro ( 1 uur)

Storytelling : kosten voor een storytelling is 75 euro per half uur. (afname minimaal een uur)

Workshops: workshops Aboriginal dans ( 4 Ė 10 jaar) en didgeridoo maken en bespelen ( alle leeftijden) zijn 100 euro per uur.

Minimale vloeroppervlakte : 1 x 1  m2 ( vitrine kast)

Vitrine : de expositie is exclusief vitrine

Meer informatie : Contact

Stichting Dreamweb, Lucien Lecarme 06-50415098 / e-mail 

 

Sites: 

www.rmv.nl / www.australie.nl /www.nederland-australie2006.nl

 

 

 

 

 

Het is tijd om te dromen !!  

 

 terug naar mainsite   *   more fotos  *  e-mail  * 

more info : tel :06-50415098  *  fax:+31 (0)84 748 3010

 

fotos: Lucien Lecarme // Dreamweb