Missie

Dreamweb is een initiatief van Lucien Lecarme. Lucien werd in 1987 door zijn studie Culturele Antropologie in Nijmegen geďnspireerd door prof. Ad Borsboom en de Aboriginal kunst, cultuur en religie. Na deze studie bezocht Lucien tweemaal een Aboriginal gemeenschap in Noord-Arnhemland (zie foto-impressie) en deze pure ontmoeting met enkele Aboriginal families veranderde zijn leven. Het opgaan in de natuur, het spanningsveld tussen materialisme en het behoud van een traditionele levenswijze, het maken van de kunst en vele andere facetten van deze rijke cultuur raakte Lucien zodanig, dat hij terug in Nederland hier artikelen over publiceerde, tentoonstellingen begon te organiseren en Stichting Dreamweb oprichtte. Verder was hij manager van Maureen Watson en nu van Gavin Ware  

 Artikel over Aboriginal kunst  in de BRES in het jubileumnummer in maart 2000

klik hier voor het hele artikel

 

 

 

 

 

 

Dreamweb is een spiegel van deze fascinatie, en wil de kennis en respect voor deze oudste nog levende cultuur op aarde verspreiden in Nederland en daarbuiten. Dit doet Dreamweb door het organiseren van tentoonstellingen en het maken van educatieve programma’s over de Aboriginal kunst en cultuur. 

Kenmerkend in de Aboriginal cultuur is het delen en het willen leren van elkaar en het respect voor de natuur. Vandaar de missionstatement : Delen / Leren / Verbinden. Kennis en schoonheid delen, leren van elkaar en de verbondenheid met de aarde en de natuur opnieuw beleven. 

 

 

 

Door de educatieve Dreamweb projecten 'Yappa en de levenscirkel' voor het VMBO en 'De Aboriginal Droomkoffer © ' voor het basisonderwijs delen kinderen in Nederland hun culturele achtergrond en leren zij van elkaar en van de rijke Aboriginal cultuur. 

 

Nova leerlingen in het Aamu als afsluiting van het Yappa 

project van het Nova- Esprit VMBO college

Gavin Ware met leerlingen van de Santenkraam tijdens het Droomkoffer project

Leerlingen van het Amsterdams Lyceum in de Oude Kerk bij het dreamweb educatieve programma van de Desert Vibes tentoonstelling

David Jungala op de NOT beurs voor Dreamweb op het wereldplein in 2003 

 

Het is tijd om te dromen !!  

terug naar main site   *   more fotos  *  e-mail  * 

more info : tel :06-50415098  *  fax:+31 (0)84 748 3010